Akajoe 29/04

"Afgelopen vergadering werden we op De Brink in Herentals verwacht voor een dag vol spelplezier met alle AKABE-scoutsen van Gouw kempen. De hele dag stond in teken van thema 'Jungle'. Omstreeks 10.00u mochten we onze leden verwelkomen. Voor sommigen wat te vroeg, anderen waren er al helemaal klaar voor! Ook maakten we kennis met een aantal wilde dieren: een leeuw, een zebra, een olifant, een panter en een pinguïn! In de voormiddag kreeg iedereen een mooi kleurtje op de wangen want we werden in groepen verdeeld voor het massaspel! Er werden puzzelstukken verdeeld over de groepen. Elke groep moest proberen om zoveel mogelijk kwartetten te vormen, dit door de puzzelstukken van de andere groepen te bemachtigen! Dit konden we doen door staart (scoutsdas) van de tegenspelers te stelen. Plezier, actie (en grappige uitschuivers) verzekerd!

Na al dat rondrennen kregen we al vlug honger. Gelukkig konden we tijdens de middag genieten van een lekkere tas soep (met dank aan de mama van Amber) en onze boterhammetjes! Nadat we uitgerust waren en onze buikjes hadden gevuld konden we beginnen aan het tweede deel van onze dag! Iedereen werd opnieuw in groepen opgedeeld en via een doorschuifsysteem konden we proeven van een aantal workshops. Er werd een kampvuur aangestoken en we mochten zelf croque-monsieurs maken, wauw! Dit vonden we heel tof! In de crea-workshop konden we ons volledig laten gaan en onze creatiefste kant bovenhalen en tijdens de pleinspelen werden we begeleidt door een gids die ons meenam op de safari-bus. Hier kwamen we dan ook een aantal nooit eerder geziene diersoorten tegen die we niet snel zullen vergeten!

Omstreeks 17.00u zat deze editie van Akajoe er weer op werden onze kadetten moe maar voldaan weer opgehaald door hun ouders! Wij vonden het alvast een geslaagde editie, wij hopen jullie ook! ;-)"