1/8 - 10/8 Beverrockfestival: scoutskamp Opoeteren 2016

"Omdat de internetverbinding op ons kampterrein tijdens het scoutskamp ons belette om verslagen te posten, volgt hier nog even een terugblik van ons kamp. Dit jaar hanteerden we gedurende het scoutskamp het thema "Festival". Ons kampterrein werd omgetoverd tot een echt festival, Beverrockfestival genaamd. Er stond een podium waar we dagelijks een aantal artiesten op mochten verwelkomen! Natalia, De Romeo's, Marco Borsato, Koen Wauters, Miley Cyrus, ... allemaal zakten ze af naar het kampterrein om er even te shinen op het door ons voorziene podium! Buiten dat hebben we ook gezien dat 't Kruierke talent in huis had: zowel Roel (leiding) als Ewan (jong-giver) lieten hun drumskills zien en we waren echt onder de indruk!

Onze Givers en Jong-Givers sliepen gedurende het kamp in patrouilletenten. Voor sommigen niets nieuws, voor sommigen een primeur. Ondanks dat enkelen dit spannend, en zelfs een beetje eng vonden, is het reuzegoed meegevallen! We liggen immers niet helemaal alleen in een tent! Onze Kawellen sliepen dan weer in het kampgebouw. Voor heel wat Kawellen was het ook helemaal nieuw, zo ver van huis zijn en voor velen voor het eerst mee op kamp met de scouts! Maar ook zij hebben zich super flink gedragen tijdens het kamp!

De weergoden waren ons niet altijd gezind, het weer was soms slechter dan we eigenlijk hadden verwacht. Daarom waren we genoodzaakt om onze daguitstap te annuleren wegens het slechte weer. Verder hebben we het niet aan ons hart laten komen en hebben we er met z'n allen een super fijn kamp van gemaakt. De givers hebben toch een namiddag met vettige spelen kunnen plannen op ons kampterrein, en of ze vuil zagen! Gelukkig was er na een verkwikkende douche niets meer van te merken. Toen het zonnetje zich liet zien hebben we ook onze zwemkledij boven gehaald en waterspelletjes gespeeld waarbij we mekaar konden uitdagen en een waterbalonnen-gevecht hielden met elkaar! Tijdens de doop van de nieuwe leiding waren we er allemaal getuige van hoe Katrien V., Debby-lynn, Amber en Sofie zich hebben moeten bewijzen. De toeschouwers vonden het een heel amusante doop, de gedoopten waren alle vier blij dat ze er vanaf waren. Maar toch zijn we trots dat ze hun eerste opdracht doorstaan hebben!

Tijdens de technieken leerden we dingen bij over de natuur en over de scouts in het algemeen. Waar moeten we beginnen als we vuur willen maken? Welke planten kunnen we beter gewoon met rust laten omdat ze niet veilig zijn voor onze gezondheid? De givers staken de handen uit de mouwen en bouwden een mooie sjorring, die we gebruikten om onze groepsfoto te maken. De jong-givers en kawellen konden aan de slag met sinaasappels, eieren, aardappelen en croques tijdens een demonstratie woudloperskeuken. De kawellen gingen in het bos op zoek naar wat leeft in de natuur en hadden kevertjes gevangen (en weer vrij gelaten in de natuur).

Naar het einde van het kamp toe hielden de takken een bezinning. We stonden even stil bij wie we zelf waren, waar we staan als groep en waarin we verder kunnen groeien. Iedereen was heel open, eerlijk en respectvol naar elkaar toe en net dat zorgt ervoor dat we een mooie groep zijn, waarin iedereen anders en toch hetzelfde is. We hebben besproken waar we in de toekomst naartoe willen, en waar we samen aan gaan werken. De laatste avond liet het zonnetje zich zien en hadden we een hele mooie avond om ons samen rond het kampvuur te zetten. Onze givers verzorgden - naar jaarlijkse gewoonte - het kampvuur en ook onze jong-givers en kawellen waren onder de indruk van die constructie.

Tijdens het kampvuurmoment legden alle nieuwe leden en leiding hun belofte af. Alle kawellen - en hun leiding - kregen een totemnaam toegewezen uit Junglebook, waarvan de eigenschappen passen bij ieders unieke karakter. Verder heeft iedereen zijn/haar belofte met glans afgelegd en kunnen we niet anders dan supertrotse leiding zijn. Tijdens het kampvuur werden er liedjes gezongen, marshmallows gegeten en gedanst, veel gedanst. We hebben er een echt feest van gemaakt en hebben de laatste avond zeker niet zomaar aan ons laten voorbijgaan.

De laatste dag hadden we als leiding nog een verrassing in petto voor onze leden. Er was een afsluitmoment voorzien waarop alle ouders en familie van zowel leiding als leden welkom waren van 16.00u tot 18.00u. We hadden een frituur laten komen en iedereen kon bij ons nog even nagenieten met frietjes en een drankje. Maar dat was nog niet alles. Dit jaar hadden we als kampdans de hit Jambolé van Blitz gekozen en het moest nu toch wel niet lukken dat Blitz ook effectief aanwezig was op het afsluitmoment om samen met ons nog even te genieten van ons festivalkamp! We zien het nog voor ons, de verbaasde gezichten van ons leden, toen ze hoorden dat de artiesten van de kampdans aanwezig waren op ons kampterrein! Samen met Blitz hebben we nog een laatste keer alles kunnen geven en kunnen genieten van ons festivalkamp. Blitz was ook effectief onder de indruk van onze mooie kampdans! Nadien volgde nog een act van "De Homeo's", gebracht door niemand minder dan onze eigenste leiding en Ragnar (jong-giver), dansten we nog met z'n allen de jaardans en - op aanvraag van onze leden - 't Smidje. Daarna was het tijd om afscheid te nemen van onze leden. Na uitgebreid knuffelen zijn ze dan ook met een glimlach op het gezicht huiswaarts getrokken.

Helaas komen aan alle mooie liedjes een einde. We hebben op deze editie van het scoutskamp ook afscheid moeten nemen van Lies. Lies heeft 18 jaar deel uitgemaakt van onze vereniging en heeft besloten om een punt te zetten achter haar scoutscarrière. Wij willen Lies hier nog eens bedanken voor haar inzet en bijdrage aan de groep en hopen dat zij de scouts nog heel lang in haar hart zal meedragen! Ook van Mathias (giver), hebben we afscheid moeten nemen op ons festivalkamp. Voor Mathias zit zijn scoutscarrière er ook op bij ons, en moeten wij met pijn in het hart afscheid nemen. Wij vonden het super dat je bij ons was en bedankt voor de mooie tijd!

Het was duidelijk dat iedereen met veel plezier aanwezig was op het scoutskamp, dat konden we zien en horen. Wij als leiding kunnen alleen maar trots zijn op waar we nu staan als groep en we merken ook dat onze groep alsmaar groter wordt. We blikken terug op een fantastisch scoutsjaar en hopen dat het aankomende scoutsjaar net zo'n knaller gaat zijn! Bedankt allemaal om deel uit te maken van onze vereniging en om ons te laten groeien! Jullie zijn fantastisch!"